Вички карти Monety

6 практични приложения на образователните флаш карти като способ за учене

Родителите често сме в търсене на игри, занимания, подходи, които да обогатят знанията и уменията на подрастващите ни деца. Причината – искаме да ги дарим със знания, умения и навици, за да пораснат успешни, да бъдат конкурентни и намерят своята роля в обществото в бъдеще.

Тази роля е и наша. Учебните системи напредват бавно в опитите си за синхронизация с фундаменталната промяна на бизнеса, ценностите  и средата, която предстои. Учи ни да бъдем продуктивни, да функционираме, но не насърчава способностите на интерпретираме, изобретяваме, създаваме нови стойности. 

В опита си да бъдем полезни на децата, ние от Monety сме в търсене на ефективни и съвременни методи за обучение, за създаване на необходими навици, по забавен и приятен за всяко семейство начин. 

Изграждането на финансова култура, както и активното участие на децата в поддържането на реда вкъщи са целите, които си поставихме при създаването на Образователните Карти Monety

Как избрахме да въздействаме посредством Образователни Флаш карти…?

Защо да изберете игри с Флаш карти, за да предадете знания на децата си?

  • Позволяват на учениците да взаимодействат с информацията, факт който помага за по-лесното възприемане. 
  • Децата участват активно, добиват самоувереност, дължаща се на метода на „избирателното повтаряне“ (показваме по-често карта, при която наблюдаваме затруднение с цел затвърждаване). 
  • Картите могат да бъдат взети поотделно (не са свързан текст, както в учебник) и можем да отделим и показваме отново онези, които имаме нужда да затвърдим – практика за по- ефективно запаметяване.
  • При деца в предучилищна възраст методът на заучаване с образователни карти следва да бъде съчетан с ролева игра, например, за да бъде ефективен. Това се налага поради факта, че в тази ранна детска възраст децата възприемат и учат, използвайки повече сетивата и по-малко паметта. ( очаквайте скоро нашата игра и за по- малките).
  • Образователните карти провокират т.нар. “активно отзоваване”. Съсредоточаването върху картата и търсенето на отговор, създава умствена способност, наречена „ активно отзоваване“. С други думи опитът да създадем смисъл при вида на  изображение, вместо просто да наблюдаваме текст от учебник или да намираме верен отговор сред предоставени няколко варианта. Доказано е, че активното отзоваване създава по-силни невронни връзки за паметна следа. Поради възможността, която дават, картите за многократна повторяемост са най-добрият начин за създаване на многостранно разрастване на паметния капацитет.
  • Компактни и леки са – подходящи за пътувания, изледи, у дома или в класната стая – за индидиуални или групови упражнения. И са приспособими за различни възрасти – родителят или педагогът може да ги адаптира според възрастта на детето.

Можете да си закупите онлайн и с безплатна доставка флаш картите + семейната игра “Избегни фалита” от тук.

Eкипът на Monety – финансова грамотност за деца и родители

Similar Posts